Akkumulálódott Méreganyag

A cellulit megjelenésének egyik oka a lerakódott méreganyagok felhalmozódása a zsírszövetben. Köztudottan a női test bőralja zsírszövetben gazdagabb, mint a férfi társainkké, illetve kötőszöveti fehérjehálózata és a zsírlebenykék között elhelyezkedő kötőszöveti sövények hálózata is eltérő. Ez a hálózatos rendszer illetve feltételezett helyi vér- és nyirokkeringési zavar, a zsírsejtek oxigénhiányos károsodásához illetve a szervezetből érkező méreganyagok lerakódásához vezethet.

Immunrendszerünk kifinomult méregtelenítési rendszere  gondoskodik szervezetünk fenntartható egészségéről. Elsődleges feladata a méreganyagok kiszűrése és kiválasztó rendszereken (máj, vese, bőr)  keresztüli eltávolítása. A méreganyag jellegéből adódóan vagy a szervezet toxicitásának mértékétől függően a kiválasztó funkció némely esetben nem tökéletes. Ilyenkor – mint ‘másodlagos’ védelmi reakció – nyirok- és véráram segítségével nem létfontosságú szövetekbe szállítódik és ott raktározódik. A zsírszövet erre tökéletes környezetet teremt.

Hatóanyagok:

Monohatóanyagok:

Articsóka és Koffein: A koffein serkenti a zsírégetést és a vérkeringést, vízhajtó hatású. Az articsóka pedig természetes zsíroldó és vízhajtó hatású. Ezen hatóanyagnak köszönhetően a felhalmozódott méreganyagok könnyebben kiürülnek a bőrből.

Rutin&Melilot:  Erősíti a sejtek falát, javítja a vérkeringést és ödéma csökkentő hatású. Enyhíti a cellulit tüneteit.

Koffein: Eredményesen csökkenti a zsírdepókat, emellett pedig erős ödéma csökkentő hatással bír.