Androgén hajhullás

Az androgén alopécia, azaz a férfias hajhullás nem csak férfiaknál előforduló probléma, hanem a nőknél is. A férfiaknál 20 és 45 év között kezdődik meg a hajhullás általában az androgén hormonoknak köszönhetően. Ilyenkor a haj elkezd ritkulni a homloktól a halántékok felé illetve a fejtetőn. Pár év után már teljes hajhiány is kialakulhat.

A nők szervezete természetes módon is termel férfi hormonokat, csak kevesebb mennyiségben. A férfi hormonok a nőknél a mellékvesében és a petefészkekben termelődik. A hajhullásért felelős hormon a tesztoszteronból képződő Dyhidroszteron (DHT). Androgén alopécia esetén ezek a férfi hormonok nagyobb mennyiségben vannak jelen a szervezetben, mint a női nemi hormonok. A nőknél ez a típusú hajhullás a választéknál, a fejtetőn kezdődik és egyenletesen ritkul. Nem alakulhat ki teljes kopaszodás, mint a férfiaknál, csak ritkulás.

Használható hatóanyagok:

Monohatóanyagok:

 Dexpanthenol: más néven B5 vitamin, hidratáló, gyulladás csökkentő, segíti a keratin képződést.

Q10+D.M.A.E: Kiemelkedő antioxidáns hatású, javítja a sejtek oxigén ellátását és a sejteken belüli anyagcsere folyamatokhoz nélkülözhetetlen.

Asian Centella: Hatóanyagai: tigrisfű kivonat, moszat kivonat, borostyán kivonat. Intenzív antioxidáns hatású, bőrfeszesítő hatóanyag. Segíti a vérkeringés megfelelő működését és serkenti a sebgyógyulást.

Hatóanyag komplexek:

Armesso Hair Factor: Megakadályozza a DHT hormon szintjért felelős 5-alfa-reduktáz enzim  működését. Növekedési faktorokat tartalmaz, ezáltal serkenti a mátrix sejtek működését. Emellett biztosítja a fejbőr szükséges tápanyag ellátását.