Egyéb okok

A hajhullásnak rengeteg fajtája és oka létezik. Az androgén hajhullás és a tápanyag hiány következtében elkezdődő hajhullás. Egyéb okok és típusok közé sorolható a foltos hajhullás (alopecia areata), melyet autoimmun betegségnek tartanak, a szervezet immunfolyamatai támadják a hajhagymákat. Ilyenkor teljesen hegmentes, sima kopasz foltok alakulnak ki. Kialakulhat még az irreverzibilis hajhullás, ez egy visszafordíthatatlan folyamat ide soroljuk a hegesedő hajhullást is. Ezeket a típusú hajvesztéseket fejbőr betegségek – gomba, baktérium, vírus – okozzák és a fertőzések következtében a hajhagymák elpusztulnak. A hajhullás oka lehet még genetikus, örökölt tényezők is befolyásolják a hajvesztés mértékét. Ezek mellett kiválthatják még gyulladt gócok például fogászati, nőgyógyászati gyulladások, de a probléma megszűnése után a hajhullás is megszűnik.  Hormon változások mint a klimax, terhesség és pajzsmirigy zavar következtében is előfordulhat a haj ritkulása. Gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhetnek ilyen problémák, de általában miután a gyógyszeres kezelésnek vége a haj is regenerálódik.

Az irreverzibilis hajhullásokat nem tudjuk kezelni, de a többire megoldást tudnak nyújtani az általunk forgalmazott hatóanyagok.

Monohatóanyagok:

Dexpanthenol: más néven B5 vitamin, hidratáló, gyulladás csökkentő, segíti a keratin képződést.

Q10+D.M.A.E: Kiemelkedő antioxidáns hatású, javítja a sejtek oxigén ellátását és a sejteken belüli anyagcsere folyamatokhoz nélkülözhetetlen.

Asian Centella: Hatóanyagai: tigrisfű kivonat, moszat kivonat, borostyán kivonat. Intenzív antioxidáns hatású, bőrfeszesítő hatóanyag. Segíti a vérkeringés megfelelő működését és serkenti a sebgyógyulást.

Hatóanyag koktélok:

Toskani Hair Plus Coctail: B-vitamint és vas-glükonátot tartalmaz mely serkenti a hajhagymák regenerálódását és gátolja a hajhullást. Másik fő hatóanyaga a dexpanthenol aminek köszönhetően javul a haj szerkezete is.

Armesso Hair Factor: Megakadályozza a DHT hormon szintjért felelős 5-alfa-reduktáz enzim  működését. Növekedési faktorokat tartalmaz, ezáltal serkenti a mátrix sejtek működését. Emellett biztosítja a fejbőr szükséges tápanyag ellátását.

Dermaheal Ultra HL: Bio-peptid tartalma miatt serkenti a mátrix sejtek osztósását, ezáltal hosszabbá téve az anagén fázist. Hatóanyag tartalmának köszönhetően táplálja a hajhagymákat.

Dermaheal HL: Férfiaknak, nőknek egyaránt ajánlott hatóanyag. Pótolja az elvesztett vitaminokat és tápanyagokat, többek között bio-peptid tartalma végett. Serkenti a fejbőr vérkeringését, meghosszabbítja az anagén fázist növekedési faktor tartalmának köszönhetően.