Érzéstelenítés

A tűs eljárásoknál (mezopisztoly, dermaroller, mezopen), ha a vendégünk úgy dönt érzéstelenítő készítményt alkalmazunk a kezelés előkészítő folyamataiban.  Nem minden esetben igényli páciensünk az érzéstelenítést, 0,5 mm mélységben dolgozva sokszor előfordul, hogy nem is érzik vagy csak kisebb fájdalomnak ítélik meg a kezelést és így nincs szükség érzéstelenítésre. Természetesen mindig a vendégünké a döntés. Ha 0,5 mm-nél mélyebben végezzük a kezelést akkor az érzéstelenítés elengedhetetlen.

Fontos tudnivaló az érzéstelenítő készítmények alkalmazásáról:

Az érzéstelenítő hatóideje 20 perc, ennél tovább soha ne hagyjuk a bőrön. A hatóidő letelte után alaposan, maradéktalanul távolítsuk el az érzéstelenítő krémet a kezelt bőrfelületről. Feleslegesen ne alkalmazzuk az érzéstelenítő készítményeket. Mivel nagy területen dolgozunk a készítménnyel ügyeljünk a helyes adagolásra, kerüljük a túladagolást. Ha felkentük a készítményt két réteg fóliával lefedjük az orrnál kivágjuk, így könnyebben fel tud szívódni a hatóanyag. A nagy mértékű felszívódás érdekében emulzió állagú érzéstelenítőt alkalmazzunk. Lidokain érzékeny vendég esetén tetraikain tartalmú érzéstelenítő szert alkalmazzunk. Ne használjunk benzokaint és prilokaint tartalmazó érzéstelenítőket nagy felületen.

A tű nélküli mezoterápiás kezelések esetében egyáltalán nincs fájdalom érzet, ezért akkor érzéstelenítés teljes mértékben felesleges.