Keringési zavarok

Szervezetünkben zajló precíziós szállítási folyamatok mozgató rugója a vér- és nyirokkeringés. A testünket sűrűn átszövő hálózat működési hiányosságai hiányos kötőszöveti tápanyag-ellátottsághoz illetve a cellulit tüneteihez vezethetnek.

Nyirok- és vérkeringés

Nyirok- és vérkeringés

A hálozat felépítéséből adódóan az artériák kisebb ágakra történő oszlásával a vérnyomás is csökken, a legjelentősebb esés a hajszálerek előtti kis verőerekben következik be. A hajszálerek artériás végén a vérnyomás valamivel nagyobb, mint a vénás végen. Ez a nyomáskülönbség eredményezi azt, hogy a hajszálerek artériás végén víz és kis-molekulájú anyagok szűrődnek ki a szövet közötti térbe, majd a vénás végen visszaszívódnak. Ez eredményezi a szöveti (sejtközötti) folyadék cserélődését. A vénás végen a visszaszívódás kisebb, mint az artériás végen a kiszűrődés. A felesleget a nyirokérrendszer vezeti el.

A nyirokkeringés egyrészt kiegészíti a vénás keringést a szövet közötti folyadék elvezetésében, másrészt a nyirokerek útjába iktatott szűrők – nyirokcsomók– az immunrendszer szűrőjeként működnek. Kozmetikai szempontból a nyirokfolyadék az a közeg, amely eljuttatja az oxigént és a tápanyagokat bőrünket felépítő szövetek sejtjeihez.

Keringés zavara esetén a nyirok- és vérellátottság hiányos. Ennek következménye számos kozmetikai kórtünet lehet. A test területein legjellemzőbben:

  • cellulit tünetei,
  • szederjesség,
  • csökkent oxigénellátottság
  • csökkent mirigyműködés,
  • fakó élettelen bőr,
  • tágult hajszálerek,
  • tágult vénák.

Mezoterápiás hatóanyagok:

Monohatóanyagok:

Asian Centella: Tigrisfű, tengeri moszat és borostyán kivonatból álló hatóanyag. Antioxidáns hatású, lassítja az öregedési folyamatokat, feszesíti a bőrt. Elősegíti a sejt gyógyulást és javítja a vérkeringést.

Ginko Biloba: Flavonoid tartalma miatt kiváló értágító hatású. Biztosítja a bőr és az izmok vérellátását, fokozza az anyagcserét. Erős antioxidáns hatású.

Rutin&Melilot:  Erősíti a sejtek falát, javítja a vérkeringést és ödéma csökkentő hatású. Enyhíti a cellulit tüneteit.

Hatóanyag koktélok:

Armesso Anticellulit:  Hatóanyagai az Articsóka, Asian Centella, Koffein. Ödémásodott naracsbőr kezelésére kiválóan alkalmas. II. és III. típusú narancsbőr kezelésére tökéletesen használható. Javítja a zsíreloszlási zavar és a keringési rendellenességek tüneteit.