Kötőszöveti Gyengeségek

Leginkább nőknél előforduló esztétikai problémákat okozhat a gyenge kötőszövet, melynek következménye a narancsbőr, más néven cellulit. Ennek magyarázata lehet, hogy a nők bőrének szerkezete eltér a férfiakétól, mivel a kötőszöveti sövények leginkább merőlegesen futnak a bőr felszínre és vastagabbak is, lehetővé téve a bőr nyúlását a terhesség során. Szerepet játszhat a  gyengébb kötőszövet kialakulásában a magasabb ösztrogén szint is, mely szintén a nőkre jellemző.

Kialakulásának okai lehetnek:

  • veleszületett genetikai hajlam,
  • női nem,
  • magas szénhidrát bevitel,
  • mozgásszegény életmód,
  • stressz,
  • terhesség (hormonális változások).

 Kezeléshez felhasználható mezoterápiás hatóanyagok:

Monohatóanyagok:

Q10+D.M.A.E: Kiemelkedő antioxidáns hatású, javítja a sejtek oxigén ellátását és a sejteken belüli anyagcsere folyamatokhoz nélkülözhetetlen. Javítja a sejtek oxigénellátását és fontos szereper játszik az enzimatikus anyagcserében.

DMAE: Javítja a bőr felépítését, regenerálja a kötőszövetet. Megköti a szabad gyököket , feszesíti a bőrt. A bőrben természetes módon jelen lévő hatóanyag.

C-vitmain: Stimulálja a kollagén és elasztin termelődést, védi a bőrt az öregedéstől és vitalizálja azt. Antioxidáns hatású.

Sodium Pyruvate: A pyruvic sav szilárd sójának oldata, serkenti a kollagén és elasztin szintézist és antioxidáns hatású. Aktivizálja a fibroblaszt sejteket.

Organikus Szilícium: A bőr feszesítésére tökéletesen alkalmas, mivel a kötőszövetben természetes formában is megtalálható. Eredményesen használható a megnyúlt bőr feszesítésére, a cellulit tüneteinek enyhítésére.

Hatóanyag koktélok:

Toskani Firming: Serkenti a fibroblasztok aktivitását. Részt vesz a kollagén és elasztin termelődésben. C-vitamin tartalmának köszönhetően kiváló antioxidáns hatású és serkenti a kollagén szintézist. DMAE- t tartalmaz így javítja a bőr feszességét és puhaságát.

ANTISTRETCH MARKS:  Gátolja a sriák kialakulását illetve javítja a már kialakultak állapotát. Legfőbb komponensei az Ázsiai zsúrló melynek következtében erős sejtregeneráló hatással bír. További regeneráló hatóanyagi még hatásosabbá teszik: Dexpanthenol, Organikus Szilícium, Elasztin.