Mezoterápiás arckezelések

A mezoterápiás arckezeléseket ajánlott kúraszerűen alkalmazni a tartósabb eredmény elérése érdekében. Ha a tűs kezeléseket alkalmazzuk akkor minden kezelés között 10 napnak legalább el kell telnie. Ha viszont az elektroporációs kezelést használjuk akkor akár egy héten két kezelés is lehetséges. A kúrák mindkét kezelés típusnál minimum 6-8 kezelés amit látványos és tartós hatást eredményez.

Bőrfiatalító kezelés:

Az idő előre haladtával megjelennek rajtunk a ráncok, bőrünk lazább, petyhüdtebb lesz és fakó. A bőr öregedése egy természetes folyamat, ami minden embernél máskor és máshogyan következik be. A bőrünk szarurétege Idővel fokozatosan megvastagszik a hialuronsav, a rugalmas rostok és a kollagén rostok mennyisége csökken, így a bőrünk megereszkedik, víztartalma csökken és megjelennek rajta a ráncok. A külső káros környezeti hatások is szerepet játszanak ebben a folyamatban. Az UVA napsugarak károsítják a rugalmas rostokat, a dohányzás szűkíti a hajszálereket és fokozza a szabad gyökök képződését. A levegő szennyezettsége is negatívan befolyásoló tényező ebben a biológiai folyamatban.  A mezoterápiás kezelésekkel javítani lehet a már kialakult hibákon, illetve ha még nem alakultak ki le lehet lassítani ezt a folyamatot és meg lehet őket előzni.
Kezelési javaslat: minimum 6-8 alkalommal, tűs kezelés esetén 10 naponta, tű nélküli kezelésnél akár heti két alkalommal is lehet alkalmazni. Egy kúra után tartsunk szünetet, de állapot fenntartó kezelések szükségesek havonta egyszer. Fontos a megfelelő hatóanyag kiválasztása. Íme néhány eredményesen alkalmazható hatóanyag erre a problémára: Toskani Mesolift, Dermedics mesovital, Argireline, Q10+DMAE, Hialuronsav.

Bőrtisztító kezelés:

Szeboreás, zsíros bőrtípusok a legelterjedtebbek a XXI. században, közülük is a korpás szeboreás a leginkább elterjedt bőrtípus. A zsíros bőr faggyúmirigyei túltermelődnek, felszíne olajosan fénylik, érdes tapintású  és tág pórusú. Ez többek között köszönhető a nagyvárosi életformának: rendszertelen és nem megfelelő táplálkozás, sok stressz, mozgás hiány, rossz levegő, ásványianyag és vitamin hiány és a dohányzás. Ennél a bőrtípusnál fontos hogy szabályozzuk a faggyútermelést, csökkentsük a gyulladást és koptassuk a megvastagodott bőr felszínt. Bőrtisztító hatóanyag koktélok: Toskani Purifying, Dermaheal Ultra AA. Keverhető hatóanyagok közül szerboreás bőrre alkalmazható a Biotin és a B-vitamin komplex. A bőrtisztító kezelések is kúraszerűen hatásosak, nem feltétlenül mindig ugyanazt a hatóanyagot kell alkalmazni minden kezelésnél. hanem egyénre szabottan lehet felépíteni egy kúrát többféle hatóanyagból. Egy kúra 6-8 alkalomból áll, tűs mezoterápával végzett kezelés esetén 10 naponta ismételhető, tű nélküli mezoterápiánál akár heti két alkalommal is.

Pigmentfolt halványító kezelés:

Azt tudjuk, hogy a bőr színét a melanin termelődés határozza meg. A melanin védi a bőrünket a napsugárzástól. Ha erős napsugárzás éri a bőrt akkor a melanin túltermelődik és nem egyenletesen termelődik ennek következtében is alakulhatnak ki a pigmentfoltok. Pigmentfoltok lehetnek velünk született foltok ilyennek lehetnek például a májfoltok. Gyógyszerek, leginkább antibiotikum következménye ként is létrejöhetnek illetve hormon változások következtében (terhesség). Kémiai anyagok is előidézhetik, parfümmel napozunk vagy nem megfelelő krémmel. Fontos a megelőzése ezeknek a pigmentfoltoknak, mert megelőzni könnyebb mint eltüntetni, de a mezoterápiák és hatóanyagaik segítségével ez sem lehetetlen. Egy kúra minimum 6-8 kezelésből álljon. Megfelelő hatóanyagok: Toskani Radiance, Dermaheal Ultra SL, Glikolsav 1%, Glutathion.

Hajszálértágulat kezelő:

A hajszálér rendellenességek alatt a nem megfelelő véráramlás és a vérerek falának meggyengült állapotát értjük. Oka lehet genetikai, kialakulhat terhesség alatt, mivel az ösztrogén gyengíti az érfalakat. Olyan munka, tevékenységek következménye lehet (ülő, álló), melyek nyomást fejtenek ki az erekre. A hajszálér tágulatok ártalmatlanok, csupán esztétikai problémát jelentenek sok ember számára. Ha viszont begyullad akkor ég és viszket, ezzel bőrgyógyászhoz kell fordulni. Célszerű a kúraszerű kezelés 6-8 alkalommal, utána állapot fenntartó kezelések minden hónapban a következő hatóanyagokkal: Rutin&Melilot, Asian Centella.

Hidratáló kezelés:

A vízhiányos bőr fakó, érdes, rugalmassága és tónusa csökkent és hamarabb ráncosodik. Először felszíni vízhiányról beszélünk, majd az idő előrehaladtával a bőr mélyebb rétegeiben is kialakul a vízhiány. Kialakulhat a nem megfelelő vízmennyiség fogyasztásától, sok sós és cukros étel fogyasztástól és vízelvonó kozmetikumok (méz, glicerin) használatától. Negatívan befolyásolja a bőr víztartalmát a napozás, dohányzás, alkohol fogyasztás és a cukorbetegség. Megfelelő hatóanyaggal való rendszeres kezelés esetén kiválóan pótolható a létrejött vízhiány, de ehhez a vendégnek is ügyelnie kell a folyadékbevitelre. Naponta 3 liter vizet vagy ízesítetlen teát szükséges fogyasztani a kezelések mellett. Megfelelő hatóanyagok: Hialuronsav, Dexpanthenol, Dermaheal Ultra FAA, Dermedics MesoHa+C.