Mezoterápia hatásmechanizmusa

Hatóanyag-bevitel tű nélküli eljárásoknál

Tű nélküli mezoterápiás kezelések hatásmechizmusa az elektroporáció fizikai jelenségére épül. Nagy feszültségű váltóáram segítségével a sejtmembrán polaritásának változtatásával apró mikrocsatornák nyílnak meg, és a hatóanyag közvetlenül a sejt belüli térben fejheti ki terápiás hatását.

Elektroporációs mikrocsatornák

Elektroporációs mikrocsatornák

Hatóanyag-bevitel tűs eljárásoknál

Dermaroller és mezopen kezelések során az apró tűk által létrehozott mikrocsatornákon keresztül jutnak be a hatóanyag molekulák a bőr mélyebb rétegeibe. A hatóanyag bevitel mindig is nehézségekbe ütközött a bőr védekező funkciójával szemben (barrier réteg). Ennek az eljárásnak köszönhetően a hatóanyagok akadálytalanul bejutnak a bőrbe és maradéktalanul fel is szívódnak a megfelelő helyen.

dermaroller_1j-655x455-655x455

 

Kollgén indukció

Mivel a tűk sok apró sérülést okoznak, ezért beindítják a bőr védekező mechanizmusát. Ennek következtében elkezdődik a bőr saját, természetes regerációja és a kollagén termelődés. Nagy vízmegkötő képességű kollagén rostok keletkeznek, melyeknek köszönhetően a bőr egészségesebb, feszesebb és üdébb lesz. A hegek finomodnak, akár el is tűnhetnek, a ráncok mélysége csökken és a pórusok összehúzódnak. Egy kúra után a bőr kollagén struktúrája teljesen megváltozik, természetesen pozitív irányba.