Mezoterápiás testkezelések

A testkezeléseket is kúraként érdemes alkalmazni. Általában 6-8 kezelésből áll egy kúra. Tűs mezoterápiás eljárásoknál nem növelhetjük a kezelés számot, hanem fél év múlva ismételhető meg a kúra, havi egy fenntartó kezelés ajánlott. Tű nélküli mezoterápia esetén lehet egy kúra 10 alkalmas, utána a következőig pedig 3 hónap szünetet érdemes tartani. Természetesen a probléma mértékétől függ a kezelésszám, a hatóanyag mennyiség és a bejuttatás mélysége, illetve az is hogy a kúrát megismételjük-e vagy sem.

Alakformáló kezelés:

Rohanó világunk következményeként egyre csak növekszik a túlsúlyos egyének száma. Köszönhetően annak, hogy nincs időnk megfelelően táplálkozni és mozogni, emellett ráadásul sok stressz ér minket. A megfelelő mennyiségű zsírszövet fontos szerepet játszik szervezetünk működésében. Energiát raktároz, hőszigetel és mechanikai védelmet nyújt. A zsírsejtek a bőr kötőszövetei alatt találhatók a test különböző részein koncentrálódnak. Sok minden befolyásolhatja zsírszöveteink mennyiségét, az életmód, a psziché, a genetika és a hormonrendszer.Az életmódunkon és a gondolkodás módunkon tudunk változtatni, sajnos a genetikai és hormonális tényezőkön nem. Általában már az is nagyon sokat számít ha az életmódunkon tudunk változtatni és ha még ki is egészítjük kozmetikai kezelésekkel, akkor a kettővel együtt fantasztikus eredményeket lehet elérni. Ebben tudnak segíteni a mezoterápiás kezelések és hatóanyagaik: Foszfatidilkolin, L-karnitin, Leciplus, Koffein, Armesso Liporeductor, Toskani Slimming coctail. Legtöbb hatóanyagunk, melyek ezen probléma megoldására készültek nem csak zsírégető hatásúak, hanem segítik a lebontott zsír elszállítását és bőr feszesítő tulajdonságokkal bírnak.

Cellulit kezelés:

A cellulit másnéven narancsbőr testalkattól függetlenül kialakulhat. Többnyire a nőket érintő probléma, mivel a nők bőrének alsó rétegében több zsírsejt található és lazább a kötőszövet a könnyebb tágulás érdekében (terhesség). Így a bőralja zsírszövetei könnyebben átjutnak a kötőszövetbe és lerakódnak ott. Ezáltal a vér- és nyirokkeringés elégtelen lesz a salakanyagok nem ürülnek ki, nem jut elég oxigén és tápanyag a sejteknek és a szövetek ödémássá válhatnak. Ezek a területek hidegebb és érdesebb tapintásúak. A tűs és a tű nélküli mezoterápiával egyaránt látványosan javítható probléma. Ehhez ajánlott hatóanyagok: Toskani Localizalt Cellulite, Armesso Anticellulit, Rutin&Melilot, Articsóka és Koffein.

Stria kezelés:

A striák a feszülés irányára merőleges vöröses, lilás csíkok, később gyöngyház színűek lesznek. A hirtelen fogyás, hízás következményeképpen a bőr irha rétege elszakad és mivel az irharéteg nem tud regenerálódni ezek a csíkok örökre szólnak. Amíg még vörös színűek addig újabbak és akár el is tüntethetők, de általában csak összehúzni lehet őket teljesen eltüntetni nem.  A mezoterápiás kezelések viszont nagyon jó eredményeket produkálnak ezen a téren. Megfelelő hatóanyagok: Antistretchmarks, Asian Centella.