Ráncosodás

A bőr öregedési folyamatai:

Az érettebb korosztály bőrének tónusa redukálódik, petyhüdt és laza lesz, a felszínén pedig ráncok jelennek meg. A bőr természetes öregedési folyamatai során a hám és az irha réteg megváltozik. A hámsejtek leválása lelassul ezáltal a szaruréteg megvastagodik. Aktivitásuk lecsökken, nedvesség tartalma és rugalmassága is redukálódik. A bőr fénytelen és fakó lesz. Az irharétegben a vérkeringés romlani kezd, ennek eredménye, hogy a bőr tápanyagellátása rosszabb lesz és a salakanyagok nem ürülnek ki.  A kollagén és elasztin rostok mennyisége csökken ezáltal a bőr megereszkedik és megjelennek a ráncok. Kevesebb hialuron sav termelődik, így a bőr víztartalma csekély lesz.

Természetesen a genetikai adottságok is fontos befolyásoló tényezői ennek a folyamatnak, különböző bőrtípusoknál az öregedési folyamatok is máskor jelentkeznek. A normál és zsíros bőrtípusoknál később kezdődik meg az öregedés, az érzékeny, rosaceás, víz- és zsírhiányos bőrtípusok esetében hamarabb elkezdődik ez a folyamat.

A külső tényezők is nagy mértékben szerepet játszanak a ráncosodásban. A nap UVA sugarai roncsolják az irha rugalmas rostjait, így könnyebben alakulnak ki a finom ráncok. A dohányzás is károsan befolyásolja a bőr állapotát, mivel szűkíti a hajszálereket, fokozza a szabad gyökök képződését, így a hámréteg vékonyabb lesz, a bőr fakóbb és az irharéteg rostrendszere károsodik. A szennyezett levegőt senki nem tudja elkerülni, pedig mivel a bőr felszínén lerakódnak a levegőből származó káros anyagok (nitrogén-oxid, kén-dioxid,ólom) ezáltal a bőr védekező funkciója gyengül ezzel is növelve az esélyt az idő előtti öregedésre. Ha a mimikai izmainkat túlzott mértékben használjuk, ráncoljuk a homlokunkat vagy a szemüvegesek összehúzzák a szemüket azokon a területeken hamarabb keletkeznek ráncok és gyorsabban is mélyülnek el. A kevés folyadék bevitel és a stresszes élet is rossz irányba befolyásolja a bőr állapotát.

A ráncok kialakulhatnak az arc szerkezeti felépítése szerint például az orr két oldalán, ezek a mimikai ráncok. A ráncok harmada a rugalmas rostok szakadási vonala mentén alakul ki, ilyen a száj környéke. Kialakulhatnak még az arc és a nyak megereszkedésének következtében: a szem alatti táskáknál, a felső szemhéj petyhüdté válása miatt, esetlegesen a toka miatt és az arc körvonalainak elmosódása miatt.

Cégünk által forgalmazott hatóanyagok széles skálája kiválóan hatékony segítséget nyújt ezen öregedései folyamatok megelőzésében és kezelésében egyaránt.

Kezelésekhez használható hatóanyagok:

Keverhető hatóanyagok:

Argireline: A 6 aminosav alkotta argireline-fehérje a Botox kozmetikai megfelelője. Tökéletesen alkalmazható ránctalanítása, leginkább a mimikai ráncokat tudja halványítani, eltüntetni a szem és az ajkak körül, illetve a homlokon.

Q10+D.M.A.E: Kiemelkedő antioxidáns hatású, javítja a sejtek oxigén ellátását és a sejteken belüli anyagcsere folyamatokhoz nélkülözhetetlen.

Hialuronsav: A bőr sejt közötti állományában természetesen is megtalálható, de kor előrehaladtával mennyisége csökken ezért fontos a pótlása. Fokozza a bőr nedvesség tartalmát, feszesebbé és rugalmasabbá teszi. Növeli a sejtek vízmegkötő képességét, enyhíti a ráncokat és fiatalosabb bőrt biztosít.

DMAE: Javítja a bőr felépítését, regenerálja a kötőszövetet. Megköti a szabad gyököket , feszesíti a bőrt. A bőrben természetes módon jelen lévő hatóanyag.

C-vitmain: Stimulálja a kollagén és elasztin termelődést, védi a bőrt az öregedéstől és vitalizálja azt. Antioxidáns hatású.

Sodium Pyruvate: A pyruvic sav szilárd sójának oldata, serkenti a kollagén és elasztin szintézist és antioxidáns hatású. Aktivizálja a fibroblaszt sejteket.

Organikus Szilícium: A bőr feszesítésére tökéletesen alkalmas, mivel a kötőszövetben természetes formában is megtalálható.

Asian Centella: Hatóanyagai: tigrisfű kivonat, moszat kivonat, borostyán kivonat. Intenzív antioxidáns hatású, bőrfeszesítő hatóanyag. Segíti a vérkeringés megfelelő működését és serkenti a sebgyógyulást.

Tejsav: Gátolja az öregedést, javítja a bőr tónusát és hidratáltságát. Sejtmegújító hatású, enyhíti a napsugárzás káros hatásait. Hámlasztó hatása miatt fény érzékenyíthet.

Ginko Biloba: Magas flavonoid tartalma miatt értágító hatású, javítja a bőr és az izmok vérellátását és fokozza anyagcseréjüket. Antioxidáns hatású.

A-vitamin: Helyreállítja a bőr tónusát, segíti a sejtek megújulását. Finom ráncok kezelésére kiválóan alkalmazható. Fényérzékenységet okoz.

DNA: Trófikus hatást gyakorol a bazális réteg sejtjeire, serkenti a hialuronsav termelődését, kitűnő hidratáló, regeneráló és méregtelenítő hatóanyag. Dohányzás következtében kialakult ráncok kezelésére alkalmas.

Taurin: Intenzív ránctalanító, kötőszövet képző hatású. Aminosav tartalmának köszönhetően megvédi a sejthártyát a káros külső hatásoktól. Javítja a kollagénrostok képzőrését, pórus összehúzó.

ABCE vitamin: Gátolja a bőr megvastagodását, kiszáradását. Napkárosodott, dohányos bőrök állapotán javít antioxidáns hatása miatt is.

Hatóanyag koktélok:

Age factor koktél: Eredményességét oligopeptid tartalmának köszönheti, mely serkenti a sejtosztódást a bazális rétegben és stimulálja a fibroblasztok működését. Előseíti a szövetek osztódását ezáltal regeneráló hatású. Optimális megoldást biztosít a petyhüdt bőrre és idő előtti öregedés tüneteire.

Anti-aging koktél: Tartalmaz hialuron savat, argireline-t és pyruvic savat. Ezen hatóanyagainak köszönhetően rendkívüli hatékonysággal biztosítja a bőr hidratáltságát, csökkenti a ráncok mélységét és javítja a bőr tónusát. L-karnitint is tartalmaz, így elősegíti a sejtlégzést és segít a szövetek regenerálódásában.

Toskani FCE koktél: Hatóanyagai az Everlaskin növényi peptid liposzóma, a ferulic sav és a DNA. Kitűnő antioxidáns hatású, növeli a bőr vízmegkötő képességét, serkenti a fibroblasztokat és a kollagén szintézist. Megakadályozza a kollagén és elasztin rostok leépülését és a hialuronsav lassabb lebomlását eredményezi.

Firming koktél: Növeli a fibroblasztok aktivitását és részt vesz a kollagén és elasztin szintézisben. C- vitamin tartalmának köszönhetően antioxidáns hatású és serkenti a kollagén képződést. A benne lévő DMAE pedig feszesíti a bőrt. Laza, petyhüdt bőrre tökéletesen alkalmazható.

Mesolift koktél: Főbb hatóanyagai a Hialuronsav, DNA és a DMAE. Biztosítja a bőr nedvesség tartalmát és hidratáltságát. A bazális réteg sejtjeit növekedésre és szaporodásra készteti. Organikus Szilícium tartalmának köszönhetően javítja a bőr tónusát. A-, B-  és  C- vitamin tartalma revitalizálja és táplálja a bőrt.

Mesolift 45+ : Argireline a fő hatóanyaga. Enyhíti mimikai ráncokat, erősíti a kötőszövetet. Lifting hatása is van.

Mesovital 35+ :  Liposzómába zárt peptidek a fő alkotóelemei, melyek a bőr mélyrétegi regenerációját és revitalizációját segítik elő. Kiválóan lassítja a bőr degenerációs, öregedési folyamatait.