Tűs és tű nélküli mezoterápia szinergizmusa

Oktató és tesztbázisunkon számos esetben volt alkalmunk megtapasztalni a tű és tű nélküli mezoterápiás megoldások kombinálásának előnyeit. Minden egyes vendég, és minden egyes eset más és más. Pontatlan lenne, ha azt állítanánk, hogy egyes bőrpanasz vagy egyes bőrtípus esetén egy bizonyos mezoterápiás eljárás vagy hatóanyag kielégítő eredményt tud hozni. Azonban nagy szakmai felkészültségre és ötletességre utal az, ha minden lehetséges megoldást nyitva hagyunk kezelési protokollunk összeállításában.

Szinergikus hatás a tökéletes bőrképért

Szinergikus hatás a tökéletes bőrképért

A különböző hatásmechanizmuson alapuló mezoterápiás kezelés kombinálása előnyös lehet abban az esetben, ha a kollagén indukció és a sejtbe irányuló hatóanyag transzport is indokolt. Már korábban tisztáztuk, hogy a tűs eljárásokkal együtt járó kollagén képződését serkentő hatás tű nélküli mezoterápia használata esetén nem jön létre. A tűszúrások  alkalmával a hatóanyag igen mélyen, azonban sejt közötti és sejten belüli térbe egyaránt eljut. Ha fokozni szeretnénk a sejtek tápanyag ellátottságát, vagy bármely olyan kozmetikai problémát kezelünk amelyről tudjuk, hogy sejten belüli eredetű, az elektroporáció hatás nagy segítségünkre lehet.

Mindezek tükrében már érthető, hogy az elektroporáció és tűs mezoterápiás kezelések együttes alkalmazása szinergikus kölcsönhatásban van. Bőrállapot függvényében igen előnyösen befolyásolhatják egymás hatását.