Vízhiányos bőrtünetek

A dehidratált bőrtípusok fakó színűek, érdes tapintásúak és petyhüdt akár nyúlós állagúak. Tónusuk nem megfelelő, a bőr ebben az esetben rugalmatlanná válik, idő előtt ráncosodik. Erre a bőrtípusra a szűk pórusok, fonal szerű komedók jellemzőek. Már nem csak a hámrétegben, a felszínen nem megfelelő a víz tartalom, hanem az irhában és a bőraljában sem.

Kialakulásának okai:

  • nem megfelelő mennyiségű vízfogyasztás,
  • sok sós és cukros ételekből álló étrend,
  • száraz levegő,
  • higroszkópos kozmetikumok használata (glicerin, méz),
  • kemény, klóros víz,
  • sok napozás, szoláriumozás,
  • dohányzás,
  • betegségek: cukorbetegség, hányás, hasmenés.

Fontos ezekben az esetekben, hogy pótolni kell a bőr vízhiányát, ebben segít a megfelelő folyadék bevitel (víz), és a megfelelő hidratáló krém használata. Cégünk által forgalmazott hatóanyagokkal végzett kezelések nagyobb léptekben idézhetik elő a javulást.

Hatóanyagaink:

Monohatóanyagok:

Hialuronsav: Olyan poliszacharid, mely a bőr sejt közötti állományának alkotóeleme. Kis molekula szerkezetének köszönhetően könnyen átjut a bőr felső rétegén. Megköti a káros szabad gyököket, serkenti a kollagén szintézist és hidratálja a bőrt.

Dexpanthenol: Más néven B5-provitamin, magas vízmegkötő képességgel rendelkezik, ennek köszönhetően pótolja a bőr vízhiányát. Emellett elősegíti a keratin képződés, napkárosodott bőrökre eredményesen használható.

Tejsav: Elsődleges hatása, hogy lassítja az öregedés folyamatait. Azonban ezen kívül kiemelkedően hidratálja a bőrt. Fény érzékenyíthet.

DNA: Kimagasló hidratáló hatású anyag, mivel elősegíti a hialuronsav termelődését a bőrben. Dohányzás okozta károk kezelésére például kiválóan alkalmas.

Hatóanyag koktélok:

Dermaheal Ultra FAA: Ideális megoldást biztosít az öregedő, ráncosodó bőrtípusok kezelésére. Tartalmaz bio-peptid komplexeket, vitaminokat és ásványi anyagokat. Lelassítja a bőr öregedési folyamatait. Hidratálja a bőrt.

Dermaheal HSR: Hialuronsav, olegopeptid, aminosav és multivitamin tartalmának köszönhetően eredményesen alkalmazható dehidratált, korai öregedéssel küzdő bőrök kezelésére. Javítja a sejtek vízmegkötő képességét, stimulálja a sejtek osztódását és  serkenti a kollagén termelődését.

Mesoha+C: Hatóanyagai a hialuronsav és a C-vitamin, melyek mind javítanak mind a felszíni, mind pedig a mélyrétegi vízhiányos bőrtípusok állapotán. Pozitív hatása van az elasztikus rostokra. Látványos eredmények érhetők el vele.