Zsírdepozitok

A zsírszövetek módosult kötőszövetek, sok zsírsejtből áll és erősen vaszkularizált. Két fajtája van a fehér zsírszövet és a barna zsírszövet. A fehér zsírszövet az ember bőr alatti kötőszöveteiben található. A test különböző részein koncentrálódnak – test alakját hozzák létre. Unilokuláris zsírsejtek alkotják, a sejt egész citoplazmáját egy nagy zsírcsepp tölti ki a sejtmag és a sejt organellumok egy pontba tömörülnek, pecsét gyűrű formájuk van. A barna zsírszövet csak magzati korban van jelen a szervezetben multikoláris sejtek alkotják, kis méretűek és a sejtek citoplazmájában egyenletesen oszlanak el, az emlős állatoknál a hőszabályozásban van nagy szerepe.

Zsírszövet feladatai:

 • energia tárolás,
 • hőszigetelés,
 • mechanikai védelem,
 • a szervezet energia forgalmának központi szerve,
 • rezgés csillapítás,
 • egyes szervek kipárnázása,
 • leptin is itt található: táplálék felvétel és energia háztartás szabályozását látja el.

Az elhízás lehetséges okai:

 • túlzott energia bevitel,
 • nem megfelelő táplálkozás,
 • sok stressz,
 • depresszió,
 • öröklött hajlam,
 • hormonális betegségek (pajzsmirigy működési zavar).

Monohatóanyagok:

Koffein: Zsírégető, javítja a vérkeringést és vízhajtó hatású. Hatásosan csökkenti a zsírdepókat.

L-karnitin: Zsírszállító hatóanyag, a lebontott zsírsejteket szállítja a mitokondriumokhoz. Zsíroldó, zsírégető hatása nincs, ezért érdemes ilyen tulajdonságú hatóanyagokkal kombinálni.

Foszfatidilkolin: A szervezetünkben is megtalálható enzim, a lecitin folyékony halmazállapotú típusa. Serkenti a zsírok emulgeálását, így lehetővé teszi a zsír oldását. Kiválóan oldja a helyi zsírlerakódásokat.

Trial: Nagyon látványos és tartós eredményeket lehet vele elérni. Serkenti a zsíroldást, csökkenti a zsírsejtek felhalmozódását.

Leciplus Extra: Alakformálásra, a test térfogatának csökkentésére és helyi zsírdepók oldására eredményesen alkalmazható.

Hatóanyag koktélok:

Armesso Liporeductor: Főbb hatóanyagai az Organikus Szilícium, az L-karnitin és a Koffein. Ezen hatóanyagoknak köszönhetően feloldja és elégeti a zsírsejteket, serkenti a vérkeringést és segít elszállítani a feloldott zsírsejteket.

Toskani Slimming Coctail: Tartalmaz L-karnitint, mely felelős a szabad zsírsejtek elégetéséért. Tartalmaz Koffeint is, mely serkenti a vér- és nyirokkeringést és intenzív zsírégető és vízhajtó hatású.

Armesso Leciplus: Felhalmozódott zsírpárnák csökkentésére, hosszan tartó hatást biztosít.

Toskani Anticellulite: Főbb komponensei a foszfatidilkolin, a koffein, a sodium deoxycholate, melyek intenzív zsíroldó hatásúak. Emellett tartalmaz még természetes vízhajtó hatóanyagokat a mezei zsúrlót és az articsókát.

Toskani Localized Anticellulite: Zsírbontó hatóanyagokat tartalmaz: foszfatidilkolin, sodium dexycholate. Valamint a Rusco és Hamamelis segítenek a zsírcsomók feloldásában. Ez a koktél tökéletes megoldást nyújt a legproblémásabb területeken felhalmozódott zsírdepók ellen.

Dermaheal Ultra AC:  Eredményesen csökkenti a zsírsejtek méretét és megakadályozza az új zsírsejtek képződését.

Dermaheal LL: Ez az egyedülálló hatóanyag komplex csökkenti a sejtek zsírraktározási készségét, valamint segíti kioldani a sejtekből a felesleges szabad zsírsavakat. Célzott kis területek kerület csökkentésére kiválóan alkalmazható.